hhhf

hhhf

vineri, 13 decembrie 2013

Scrisoare in floare/Origami flower tatoo



Model creatie personala.
Nivel mediu.

A personal origami model.

Primele inceputuri in origami reprezentau adeseori scrisori in forma de plic.Pe langa forma inedita ,ele aveau si rolul de a securiza un mesaj.Nu oricine reusea sa le replieze daca le deschidea,asadar curiosii care doreau sa deschida scrisoarea plic inaintea destinatarului,riscau de a nu mai reusi sa le inchida inapoi .Ori poate reuseau dar intr-o maniera ce vadea nepriceperea prin lipsa acuratetii.Astfel destinatarul putea sa-si dea seama daca scrisoarea fusese interceptata de cineva si citita inaintea sa.
Fireste, doar destinatarul si expeditorul stiau modelul respectiv,modalitatea de confectionare,deschidere si repliere .

Cam asa stau lucrurile si cu acest model,altminteri o minunata forma de a  transforma un banal patrat de hartie intr-o scrisoare-plic in floare:





Urmeaza o etapa mai dificila pentru incepatori(ultimul pas)si anume rabaterea aripilor triunghiulare in functie de patratul obtinut




Intoarceti (turn back)




Deschideti si intoarceti(open and turn back)









Modelul nu este dificil pentru cine are experienta in aceasta tehnica,altminteri veti intampina probabil unele dificultati in special la etapa mentionata.
Atentie,rabdare,ganditi si reganditi cand v-ati impotmolit,si desigur ambitie!

Este consider un foarte interesant exercitiu in colapsul hartie,adica rabaterea prin rotirea marginilor dupa un sistem de diagonale in acelasi sens directionate.Un domeniu foarte interesant in origami,specific in origami logaritmic..
V-ati incumetat?
 SUCCES!




Ati reusit?! Sper ca da!Acum,deschideti floarea,scrieti in interior un mesaj,si incercati apoi sa repliati hartia dupa liniatura formata.Ei da,e necesara ceva experienta !

Astept eventuale intrebari...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu